tisdag 28 februari 2012

Chackrutigt golv?

Klinker till ny hall och ny tvättstuga ska införskaffas och det är inte det lättaste.

Det är ett rutigt golv som vi tänkt oss, med en mörk ram runt. Men eftersom det är så stor kontrast i ett chackrutigt svart-vitt golv och ytan är stor hos oss (ca 30 kvadrat fördelat på två rum) så har vi länge funderat på att vara litet kreativa och välja någon annan kombination istället.

Det lutar åt att vi kombinerar dessa två nyanser av brunt. Kanske borde man kalla den ena beige. Hasselnöt kallar tillverkaren den. Svåra att fotografera är de i alla fall, ser ju inte helt bra ut på bild enligt mig. Men här har ni dem i alla fall.




Kanten mellan plattorna är inte brun fog, det är sidan på den mörkare plattan som syns.

Grått och brunt i kombination har också varit uppe för diskussion många gånger. Men de grå plattorna drog lite åt blått när det gällde just denna tillverkare. Och vi gillar dessa plattor då de inte är så mönstrade. Det blir ju mönster så det räcker ändå när man lägger det i rutmönster. Vilka plattor vi än väljer så ska vi i alla fall lägga rutorna på diagonalen. Och lägga en ram med den mörkare nyansen runt.

Inspirationen kommer från början från det nötta stengolvet i ett äldre pampigt trapphus som vi kollat in några gånger. Det är en av trappuppgångarna till Selma Lagerlöfs våning vid Stora torget i Falun. Ingen annan än vi kommer väl se kopplingen men det gör inget.

Men idag lider jag sannerligen av beslutsångest. Nu kan jag tänka mig massor av olika alternativ. Enfärgade till och med...det ni!! Sambon skulle bli helt matt om han bara visste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blog Widget by LinkWithin