onsdag 22 februari 2012

Målning av köksluckor




Japp. då har jag kört igång med målandet. Efter jag tvättat dem, ruggat upp ytan med en slipduk och kvistlackat dem utvändigt. Jag började med de luckor som var i sämst skick; vid diskbänken. De var slitna!

Jag monterade inte ner dem, provar så här, så länge det gäller grundningen på de nedre skåpen och lådorna. Sambon håller fortfarande på med källartrappan och det innebär att alla de grejerna som ska förvaras där ännu är i... just det källaren, där jag tänkte ha målarstuga.

Att det inte ser så snyggt ut i era ögon ännu förstår jag men jag tycker att det är härligt värre att äntligen ha fått lite vit färg på dem. Har ju drömt om det ett bra tag nu. Färgen är dock inte så täckande ännu.

Jag har använt V-slip som grund. Bänkskivan är en laminatskiva som ska imitera marmor skulle jag säga. Lamporna under överskåpen är varmtonade så bänkskivan ser gul ut såg jag nu. Det är verkligen bra det här med en blogg, man upptäcker hela tiden nya saker i sitt eget hem.

Jaha, då får vi nog byta ut de där lamporna framöver. Och jag behöver inte fundera över det där med om vi ska ha en obruten vit nyans på luckorna. Det funkar ju inte alls, det måste till en bruten färg, annars ser bänkskivan smutsig ut. Frågan är dock hur man ska bryta den. Får nog börja med en vanlig 0502-Y och se om det blir bra.


5 kommentarer:

  1. Tack! Jag gillar också. Redan nu är det lite roligare att diska.

    SvaraRadera
  2. Åh så spännande! Kommer också att måla våra köksluckor från furu till vitt. Då vet jag vad man har att se fram emot ;) många timmars målning!

    (Hittade din blogg då jag sökte på såpaskurat golv! Vilket fint resultat det blev på det fernissade golvet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Många timmars målninng blir det. Men lättnaden av att det blir ljusare i rummet ger motivation. Va roligt att du hittade min blogg, och nu har jag hittat din. :-) Vilket fint badrum! Men det var väl inte det golvet ni tvingades bryta upp?

      Radera
    2. Ja, jag förstår det :-)

      Tack! Jo badrumsgolvet fick vi också bryta upp. Det hade varit läckage från taket i en annan del av huset också så det blivit rötskada på två väggar ner varav badrummet mest drabbat. Så det första vi fick göra var att byta tak. Men det gamla badrummet var inte så mycket att hurra för så det blev skönt att det blev nytt och fräscht och riktigt gjort. Haha, vi har skrattat så mycket åt eländet så jag hoppas det förlänger livet åtminstone ;)

      Radera

Blog Widget by LinkWithin