tisdag 31 mars 2009

Blomsterprakt

Vi liksom många andra väntar nu på sommaren.
Bland annat väntar vi på att få börja sätta vår prägel på trädgården.
För ett tiotal år sedan var denna trädgård en fröjd för ögat, människor söndagspromenerade förbi för att njuta av blomsterprakten, men de senaste åren har det inte blommat så mycket tyvärr.
Det vill man ju ändra på och eftersom att detta blir vår första sommar med trädgård så vill man ju så mycket!

Har ägnat lite tid åt att fundera på buskar, träd och blommor. Kommer med all säkerhet att hinna fundera mycket mer kring dessa ämnen innan sommaren är här.

En rosa Leonardo da Vinci som här till ovan hittade jag på Plantagens hemsida. Om jag kan få tag på den så är den given i vår trädgård, tycker att den är så vacker. Intensiv i färgen och rund i formen, robust och ljuv på samma gång.

Grann och lekfull är denna snöbollsbuske som jag tycker mycket om. Den finska snöbollsbusken är härdig och klarar sig till och med i växtzon 8.
Ska kolla upp det när vi ska till Finland i sommar, ser fram emot resan, det är alltid lika kul att träffa släkten. Och det är så roligt att träffa min moster som är konstnär. Sambon min tycker att det är roligt att umgås med hennes man då de delar intresse för slöjd och hantverk.

De har, tillsammans med vänner i byn de bor i, rustat upp en gammal fäbod. Helt fantastiskt vilken hantverk!
Vi är mycket imponerade.

måndag 30 mars 2009

Väderbitna fönster


© Sommarfågel

Hade nästan glömt att det såg ut så här när vi tog över huset. Tyvärr var det här väggpartiet inklusive dörrar och fönster i så dåligt skick att vi fick riva det.

Tråkigt, tyckte så mycket om ursprungsutseendet. Men regnvatten hade runnit in i takkupan och ner i väggen i många år, det enda som höll takkupan uppe var dessa charmiga och väderbitna fönster.

söndag 29 mars 2009

Sommar och värme


© Sommarfågel

Om det är något som jag längtar efter så är det sommar och värme. Det här fotografiet har den rätta känslan! Funderar på att rama in det.

torsdag 26 mars 2009

Fruktdryck



Exotisk fruktdryck (smaksatt Solhavre)


Ingredienser
23 dl Solhavre
6 konsersverade persikor
1 passionsfrukt
1 msk florsocker
2 msk mjölkfri vaniljglass

Gör så här
Mixa alla ingredienser i matberedare, med mixerstav eller i mixer till slät konsistens.
Servera drycken genast.

Tips!

Asiatisk cooler: Ersätt 1 dl Solhavre med 1 dl kokosmjölk och ersätt vaniljglassen med bananglass.
Karibiskt dopp: Minska mängden Solhavre med 1/2 dl. Tillsätt 1 dl krossad ananas och 2 msk koncentrerad apelsinjuice.

Recept från Ica.

tisdag 24 mars 2009

Vred












© Sommarfågel

Är så glad över mitt fina skåp som jag fått av min mormor, det har stått i hennes föräldrahem.
Här ser ni vredet.

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen!

Önskar att jag hade ett så här fint våffeljärn att ta fram. Jag hittade den hos Skeppshults.
Jag ska hålla utkik på loppisarna framöver, har jag tur kanske det dyker upp ett äldre våffeljärn av samma typ.

Längtar till sommarens auktioner!
Har väntat så länge nu. Vill packa min fikakorg, ta med en filt och bara njuta.
Här kommer ett recept som jag tänkte försöka mig på:

Våffla med persika och ricottaost



IngredienserPortioner: 4

1 ask ricottaost (225 g)
2-3 msk honung (+ extra till garnering)
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl finhackad mynta
2 msk finhackade valnötter
1 burk persikor (ca 500 g)

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel




Gör så här


1. Vispa ihop ricottaost, honung, citronskal, mynta och 3/4 av nötterna.

2. Skiva persikorna cm-tjockt och fördela dem över nygräddade våfflor.

3. Lägg på en generös klick av ricottablandningen. Strö över resterande nöthack och ringla över lite extra honung.



FÖR ALLA?

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ändra till glutenfritt: grädda glutenfria våfflor.

Mjölkfritt: grädda mjölkfria våfflor, uteslut ricotta och användi stället en sojabaserad naturell mjukost eller en väl mogen mosad avokado till fyllningen.

Recept från ICA.

måndag 23 mars 2009

Virkade vita spetsar

Ljuva färger finner man även i vårat kök, tillsammans med virkade spetsar som pryder våra gamla fönster.




© Sommarfågel

Till sommaren ska fönstren renoveras. Flera av rutorna behöver bytas ut, och fönsterbågarna behöver verkligen ett nytt lager med färg. Det var nog en trettio år sedan sist om jag får gissa.

Det vi inte kan bestämma oss för är om vi ska måla fönstren i vitt eller om vi ska tillföra en dekorfärg på fönsterbågar och spröjs. Ockragult blir det i så fall. Det är så snyggt till Falu rödfärg! Här kommer en inspirationsbild från Gysinge.


Gysinge

söndag 22 mars 2009

Ljuva färger
























Rices ljuva färger får gärna flytta in i mitt kök.

Blommiga överkast














Nu har jag varit ute och surfat hemsidor efter inspiration igen och Ralph Laurens hemsida ger mersmak när det gäller blommiga överkast och romantiska toner. Ljuset är så fint på dom här fotografierna. Det ger mig så mycket inspiration när nästa rum i ordningen att inreda, gästrummet.

Ja, gästrummet kommer nog att bli mycket mer romantiskt än resten av vårat hus som hittills går i lantlig stil. Det intressanta blir att få ihop det med en fungerande kontorsdel. Det är även här jag ska ha min symaskin!

Jag har inte använt den så ofta de senaste åren men jag har sett framför mig att den dagen vi flyttat till hus, så skulle jag kunna ha ett riktigt syrum.




onsdag 18 mars 2009

Sommarstuga

När jag ser mina fotografier tagna vid vår sommarstuga blir jag så sugen på sommar. "Vår sommarstuga" säger jag men den är ju inte längre vår. Vi sålde den för några år sedan och jag har nog inte kommit över den förlusten riktigt. Sommar blir det inte riktigt innan man har fikat med de gamla kaffekopparna och faten i solskenet utanför köksfönstret. Där man kalasade på farmors kakor och bullar. Och tvingades lyssna på pappa och farmors smågnabbande. :-)




© Sommarfågel

Gillar färgen på träpanelen i vi hade i hallen. Undrar hur det ser ut hos dom nya ägarna. Jag älskar träpanel i trapphus. Målad ska den vara!




© Sommarfågel

Här hemma har vi ännu inte någon träpanel i trapphuset, men den har kommit upp i hallen. Vit pärlspont har jag drivit igenom. Smala brädor, med en tydlig pärla.

Åh, vad jag letade innan jag blev nöjd. Så glad att jag inte gav upp mitt letande när sambon hittade en liknande panel för en billig penning. Och nu är vi båda mycket glada att vi fortsatte leta!

Spana gärna in den snygga blomkrukan som sambon min har köpt.

tisdag 17 mars 2009

Klockor

Hittade de här klockorna på Fridas gård och jag är helt övertygad om att jag behöver dom båda.
Så snygga! Precis vad jag har letat efter.

Just nu har vi två klockor som inte ens min käre sambo tycker att vi kan hänga upp på väggen.
Vi får köra dem till Röda Korset och hoppas på att de genererar lite pengar för någon behövande.



Vet inte hur många kartonger jag har åkt iväg med sedan flytten inleddes. Jag kan inte förstå hur det kommer sig att vi lyckats samla på oss så mycket genom åren. Mycket har kommit till sin rätt nu när vi äntligen har flyttat till hus. Men mycket som följt med i olika flyttkartonger från stad till stad är ju inte något som vi nu vill packa upp i drömhuset.


Måste kolla på hur stor den här klockan är. Ju större desto bättre!Den skulle få en så charmig touch om den är riktigt oversize. Hoppas!

lördag 14 mars 2009

Inspirationsjakt

Är på inspirationsjakt när det gäller kontor/gästrum och Lexingtons hemsida ger många uppslag. Önskar att jag hade ett lite större rum att arbeta med då skulle jag få plats med en sån här fin säng! Men då skulle vi nog vilja sova i det rummet själva...

Taket är helt underbart och värdet av att ha mer än ett fönster i ett rum gör sig påmint. Ljusinsläppet blir ju så fint.

Jag gillar kulörerna, ganska olikt vad vi har i övriga rum så här långt men det borde gå att binda ihop det hela på något sätt. Ja, när jag ser det här tycker jag att mörka möbler är mycket vackra.

Det här fina skrivbordet och kontorsstolen känns närmare det som jag tänkt mig i möbelväg.


Ett vackert skrivbord har vi redan, lika fint som ett Lexingtonskrivbord, men vår kontorsstol är mer ergonomiskt riktig än vacker. Kanske kan jag sy nytt överdrag till stolen, ja så får det nog bli.

Blommigt kanske, ska fundera lite på det.



Angående blommigt så bara måste jag visa de här lapptäckena från Green Gate. Helt fantastiska enligt mig.













Inredningsblogg!


Hej och välkommen! Efter att ha följt så många andras fina inredningsbloggar ett längre tag så har jag bestämt mig, även jag behöver samla mina tankar och idéer runt inredning. Så det fick bli en egen inredningsblogg!

Just nu cirkulerar tankarna kring klädförvaring och sovrumsinredning, vi har ett oinrett rum som ska fungera som både gästrum och kontor. Men det som sysselsätter mina tankar just nu är hur vi ska lyckas skapa så pass mycket möjlighet för klädförvaring i detta extra rum att vi kan packa upp flyttkartongerna som blivit stående sedan inflytten. Det har gått ett halvår snart och kontoret ser ut som ett förråd. Flyttkartonger så långt ögat kan nå! Vi kommer inte åt att måla väggarna och slå upp panel i taket som vi tänkt oss.

Men det ska snart bli bättring på den fronten. Redan idag ska vi hämta hem en köksoffa som vi köpt av min bästa vän. Har varit på jakt länge efter just en kökssoffa och på något sätt lyckades min fina vän ropa hem två stycken för en tid sen. Och nu ska den ena av dom få komma hem till oss. Det blir en utmärkt förvaringsmöjlighet för bordsdukar, gardiner etc.
Bordsdukar är en nyupptäckt passion hos mig. Och samlandet på dem är skrymmande, men om de får ta plats i kökssoffan så kan jag nog med lite omorgnisering i skåp och byrålådor packa upp ytterligare några flyttkartonger med kläder.
Blog Widget by LinkWithin