Idag är det våffeldagen!
Önskar att jag hade ett så här fint våffeljärn att ta fram. Jag hittade den hos Skeppshults.
Jag ska hålla utkik på loppisarna framöver, har jag tur kanske det dyker upp ett äldre våffeljärn av samma typ.
Längtar till sommarens auktioner!
Har väntat så länge nu. Vill packa min fikakorg, ta med en filt och bara njuta.
Här kommer ett recept som jag tänkte försöka mig på:
Våffla med persika och ricottaost
IngredienserPortioner: 4
1 ask ricottaost (225 g)
2-3 msk honung (+ extra till garnering)
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl finhackad mynta
2 msk finhackade valnötter
1 burk persikor (ca 500 g)
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Vispa ihop ricottaost, honung, citronskal, mynta och 3/4 av nötterna.
2. Skiva persikorna cm-tjockt och fördela dem över nygräddade våfflor.
3. Lägg på en generös klick av ricottablandningen. Strö över resterande nöthack och ringla över lite extra honung.
FÖR ALLA?
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Ändra till glutenfritt: grädda glutenfria våfflor.
Mjölkfritt: grädda mjölkfria våfflor, uteslut ricotta och användi stället en sojabaserad naturell mjukost eller en väl mogen mosad avokado till fyllningen.
Recept från ICA.
Tungrott värre
-
Jag kämpar så mycket just nu med tvivel på om jag egentligen kan något?
Känns som att jag inte räcker till någonstans kreativt. Är i den där fasen
av bok...
14 timmar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar