söndag 16 augusti 2009

Finland

Nu har vi äntligen tagit oss tid att resa runt lite, vi for till släktingarna i Österbotten, Finland. Naturen är fin i Österbotten och vi hann se mycket fina trädgårdar hos våra härliga släktingar.




Här ska våran dotter ta upp lite potatis i finaste klänningen, sydd av en av mina fantastiska och konstnärliga mostrar.




Hos moster blev vi riktigt bortskämda och kunde vila upp oss, det har blivit lite för mycket arbete och kanske även lite för mycket renovering på sista tiden. Men det hindrade oss inte att ta en titt på två mycket olika byggen.

Ett modernt egenritat och egenbyggt hus hos min kusin, där varje list hade kommit på plats och även målats in innan tapeten tillkommit. En otrolig finish! Vi gick många varv i huset bara för att komma till samma slutsats varje gång, vi har aldrig sett ett hus så noga färdigställt och fint. Det ska bli kul att återkomma och se huset igen när fasad, farstukvist, balkong etc också är färdigställda. Och de har haft chans att bo in sig. Vilket härligt hus!


Alla bilder i inlägget © Sommarfågel

Vi hann även med att besöka trevliga Aja och Christian på Lundagård.
Både butik och hem är inspirerande för oss som är i renoveringstagen.

Vi imponerades av deras lugn inför så stora projekt. För stort är huset, hade inte uppfattat att det var tre gånger så stort som vårat. Fantastiskt och slående är både huset och utsikten, samt deras uthållighet. De har bestämt sig för hur de vill ha huset och det får ta den tid det tar helt enkelt, de tänker inte kompromissa.

Det tar emot att erkänna men jag hade nog tagit genvägar byggnadsmässigt vid det här laget för att få flytta in i det huset. Men då skulle det ju inte vara samma hus...

Tack snälla för att vi fick titta förbi och bli inspirerade! Vissa dagar är vi i tanken fortfarande kvar hos er och ert bygge, det är inte ofta man ser några som är så hängivna sin vision.












1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Vilken härlig bild på er dotter. Vilka vackra ord ni skrivit om oss, blir ju alldeles rörd, tack! Det var jätteroligt att träffa er, vi ses kanske nästa sommar igen! Roligt att titta in i din fina blogg som jag skall länka, ser framemot att se lite fler bilder från ert renoveringsprojekt också :-) ha en riktigt skön höst!

    SvaraRadera

Blog Widget by LinkWithin