söndag 14 april 2013

Äntligen!

Nu har vi äntligen en fin och välkomnande entré. Det har tagit många år att komma hit.

Jag är så glad! Att få köpa fina urnor och plantera vårens blommor det är grejer det. Det blev en samplantering med påskliljor, blå pärlhyacint och små vita penseer. En dröm som besannats för den som levt länge med provisoriska ytterdörrar, lastpallar och språngbrädor.

En fin dörr och två fönster med spröjs, det har jag längtat efter. Blir kul att dekorera både på insidan och utsidan. Tittar man noga ser man, till höger i bild, hur gamla fasaden möter den nya. Bit för bit byts den liggande panelen ut mot en kombination av stående och liggande.

lördag 13 april 2013

Grannen

Nu har grannen lagt grund för våren. Det är väl bara att hänga på?!

fredag 5 april 2013

Målning på nytt

Nu har jag börjat kvistlacka ett av två ställen där gamla rum i huset möter nybyggda rum. Här är det gamla hallen som möter nya hallen. Och salingen är bred då det handlar om en före detta yttervägg. Här satt dörren som användes som ytterdörr när vi flyttade in. Vi tror dock inte att den här dörren var huvudingång från första början utan antagligen en grovingång. Delvis på grund av att trappan till källaren finns precis här, ni ser den vita dörren på bilden.

Det känns härligt att vi gör framsteg i renoveringen, för i perioder trampar vi bara vatten, det är så mycket annat som ska göras också. Livet kommer liksom emellan.

Blog Widget by LinkWithin