torsdag 21 maj 2009

Våfflor utan grädde, badlakan i våffelväv

Vid Sätergläntan hemslöjdens gård är det vårutställning nu i dagarna. Deras vävutbildning uppmanar eleverna att:

"Inspireras av vår folkliga tradition och lär dig av tidigare generationers kunskap."


Andraårseleven Karin Andersdotter beskriver sitt projektarbete som Våfflor utan grädde, badlakan i våffelväv. Jag skulle gärna vilja svepa in mig i det här vackra badlakanet efter första doppet för året. Har inte vågat mig på ett första dopp ännu. Har ni?



onsdag 20 maj 2009

Vedspis

En gammal vedspis skulle vara härlig att ha i köket, så här mysigt hade vi det vid sommarstugan. Förutom att vi kunde laga mat och värma vatten på den så spred den en härlig värme.


© Sommarfågel

söndag 17 maj 2009

Glädjespridande blommor

Idag har vi spenderat dagen utomhus, i en fruktträdgård vid en gammal bergsmansgård. Vädret var underbart och dottern sprang omkring och undersökte naturen, medan vi vuxna latade oss på picknickfilten.
Det tar dock på krafterna att bryta vanor och inte renovera hus, så både jag och dottern somnade i bilen på väg hem. Min oförmåga att hålla mig vaken i bilen är vida känd, men det är inte varje dag man ligger i baksätet i bilen och sover när sambon är inne och handlar på CityGross.
Men va skönt det är att få stjäla en tupplur när man är riktigt trött.

Här nedan ser ni överkast från Ikea som jag tycker skulle passa fint som picknickfilt.
Det får bli en tur till Ikea framöver ser jag.


© Ikea

tisdag 12 maj 2009

Dansk design

Det här fina soffan för barnrummet skulle passa fint hemma hos oss. Undrar om sambon kan tänka sig att snickra ihop en liknande möbel för lekstugan som är i planeringsstadiet. Hos Oliver Furniture hittar jag många möbler som passar i vårt hem.




© Oliver Furniture

fredag 8 maj 2009

Öppna dörren...

...för sommarens härliga färger.
Hittade denna inspirerande bild hos Dreamhouse. Underbar modell på dörr och färgerna är så charmiga. Känns som om stranden är mycket nära.


Blog Widget by LinkWithin